1η διάλεξη σεμιναρίου «Χρήση ΤΠΕ και εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ για πολιτισμική προβολή»

1η διάλεξη σεμιναρίου «Χρήση ΤΠΕ και εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ για πολιτισμική προβολή»

ΑΠΟ Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής  ΣΕ Πολιτισμός 25.06.2015
 Σχετική Εκδήλωση:1η διάλεξη σεμιναρίου «Χρήση ΤΠΕ και εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ για πολιτισμική προβολή»

 • 444
(0) (0)
(No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Η Μονάδα Αριστείας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου οργανώνει την πρώτη διάλεξη του σεμιναρίου «Χρήση ΤΠΕ και εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ για πολιτισμική προβολή» την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015. Στην πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί η γνωριμία με τους συμμετέχοντες και θα γίνουν γνωστοί οι στόχοι του σεμιναρίου.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια διάλεξη που θα αφορά μια εισαγωγή στο ελεύθερο λογισμικό και τις μορφές αδειών για το διαδικτυακό περιεχόμενο. Στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί έπειτα, θα γίνει μια επίδειξη της πλατφόρμας ma.ellak.gr και της πλατφόρμας εκπαίδευσης ma.ella.gr/edu, αφού θα έχει πραγματοποιηθεί η έγγραφή όλων των συμμετεχόντων στην πλατφόρμα.Ακόμα, οι χρήστες θα δημιουργήσουν λογαριασμό στην πλατφόρμα ελεύθερου λογισμικού WordPress.

Έπειτα, θα πραγματοποιηθεί  μια παρουσία με σκοπό την εξοικείωση των συμμετεχόντων σε έννοιες του διαδικτύου από τους εκπαιδευτικούς του σεμιναρίου που θα εξηγεί στους εκπαιδευόμενους βασικές έννοιες του διαδικτύου όπως web-site, World Wide Web, Internet, URL, URI, CMS.

Αφού ολοκληρωθεί η εισαγωγική παρουσίαση του web, θα γίνει ένα εργαστήριο γύρω από το wordpress και τις δυνατότητες που παρέχει η δωρεάν έκδοση τους συγκεκριμένου open source εργαλείου. Συγκεκριμένα με βάση τον οδηγό που έχει δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτές του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν να κάνουν τις παρακάτω ενέργειες στα προσωπικά τους ιστολόγια με το wordpress:

  • Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις
  • Διαχείριση Ιστοσελίδας
  • Δημιουργία Menu
  • Δημιουργία σελίδας
  • Δημιουργία Άρθρου
  • Αλλαγή Εμφάνισης
  • Δημιουργία Κατηγοριών & tags

Κανένα σχόλιο

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια.

Κανάλι RSS για τα σχόλια του άρθρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά επί του παρόντος.

 
Υποβολή Σχολίων
Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ
Πλοήγηση