To Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα Χρήση ΤΠΕ και εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ για πολιτισμική προβολή.
Στόχος της Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου είναι να ενισχύσει την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή προγραμματιστές και χρήστες, ερευνητές, επαγγελματίες και φορείς που ασχολούνται με το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό ή που έχουν ανάγκες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό.
Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα (Summer Code Camp) στη θεματική περιοχή του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.
Οργάνωση: Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής
- Το Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα θα διαρκέσει έξι (6) ημέρες (από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2015 και ώρες 16.00 - 20.00) και θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο εργαστήριο 2.4 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής.
- Το Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, και σε αποφοίτους Τμημάτων Πληροφορικής, Πολυτεχνικών Τμημάτων, ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρακτική εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ γύρω από την θεματική περιοχή του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης .
- Ο αριθμός των θέσεων των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας εως την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015.
- Η παρακολούθηση του Θερινού Σχολείου Ανάπτυξης Κώδικα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Με την επιτυχή παρακολούθηση του Σχολείου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση παρακολούθησης.
- Σημείωνεται πως θα υπάρχει βράβευση με χρηματικό έπαθλο της τάξης των 1000 ευρώ, των καλύτερων συνεισφορών στην κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ.
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που μπορούν να αξιοποιηθούν στον πολιτισμό για την αρχειοθέτηση και προβολή πολιτισμικών τεκμηρίων και να τους προτρέψει να συνεισφέρουν στην Ελληνική κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ μέσα από την δημιουργία ελεύθερου υλικού, τον εξελληνισμό λογισμικού, την ανάπτυξη επιμέρους ψηφίδων κλπ.
Πιο συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνουν εργαστήρια στην πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού WordPress όσον αφορά την δημιουργία ιστοτόπων και στην πλατφόρμα Omeka όσον αφορά την διαχείριση πολιτιστικών συλλογών. Στα εργαστήρια θα γίνει επίδειξη των συγκεκριμένων λογισμικών και ο τρόπος χρήσης του σε πολιτιστικά δεδομένα.
Στόχος του 1ου Σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που μπορούν να αξιοποιηθούν στον πολιτισμό για την αρχειοθέτηση και προβολή πολιτισμικών τεκμηρίων και να τους προτρέψει να συνεισφέρουν στην Ελληνική κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ μέσα από τον εξελληνισμό λογισμικού, την ανάπτυξη επιμέρους ψηφίδων κλπ.
- Διδάσκοντας: Ανάργυρος Τσαδήμας
Social networks