Κύκλος Εκπαίδευσης: Αποθετήρια & Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι (ΑΕΠ)

Το θέμα περιέχει 2 απαντήσεις, έχει 1 voice, και ανανεώθηκε τελευταία φορά από Profile photo of Πέγκυ Καραβίτη Πέγκυ Καραβίτη 7 years, 8 months πριν.

Βλέπετε 3 καταχωρίσεις - 1 από 3 (σε σύνολο 3 καταχωρίσεων)
 • Συγγραφέας
  Καταχωρίσεις
 • #866

  Στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στη συνεργατική ανάπτυξη Έργου συνεισφοράς σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, σχετικά με αποθετήρια Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων. Η συνεισφορά στην κοινότητα του ανοικτού λογισμικού μπορεί να γίνει μέσω:

   της προσθήκης λειτουργικότητας
   του εξελληνισμού διεπαφής
   του εξελληνισμού τεκμηρίωσης

  Σε αυτόν τον κύκλο εκπαίδευσης θα ασχοληθούμε με τα αποθετήρια Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων (ΑΕΠ). Οι ΑΕΠ αποτελούν μια από τις σημαντικότερες και πιο καινοτομικές συνιστώσες της σύγχρονης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι εκπαιδευτικοί πόροι που προσφέρονται ελεύθερα και ανοικτά στην εκπαιδευτική κοινότητα, ως επαναχρησιμοποιήσιμα δημόσια αγαθά.
  Τα αποθετήρια παρέχουν την απαραίτητη υποδομή για την οργάνωση διαφύλαξη και διάθεση ψηφιακών πόρων. Αξιοποιώντας ευρέως διαδεδομένα αποθετήρια ανοικτού κώδικα, θα μελετήσουμε την αρχιτεκτονική των συστημάτων αυτών.
  Με τη βοήθεια των σχημάτων μεταδεδομένων θα μάθουμε να σχεδιάζουμε και να περιγράφουμε τους ΑΕΠ με στόχο την αποδοτική αναζήτηση, ανάκτηση, επισκόπηση και χρήση τους σε εκπαιδευτικά σενάρια.

  #945

  Αποθετήριο: Πληροφοριακό σύστημα που αναλαμβάνει τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση ψηφιακών αντικειμένων

  #1003

  null
  To demo περιβάλλον του Invenio @ ΤΕΙΑ

Βλέπετε 3 καταχωρίσεις - 1 από 3 (σε σύνολο 3 καταχωρίσεων)

You must be logged in to reply to this topic.

Υποβολή Σχολίων
Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ
Πλοήγηση