3η Ημερίδα Μονάδας Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης

28

ΣΕΠ

3η Ημερίδα Μονάδας Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης ical

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ Πανεπιστήμιο Κρήτης  ΣΕ Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση, Εκπαιδευτικό λογισμικό, Τουρισμός 28.09.2015 04:30 PM - 28.09.2015 09:00 PM

ΣΤΟ Αίθουσα Καστελλάκη, Επιμελητήριο Ηρακλείου

3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ   Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17.00 – 21.00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  με θέμα:   ...

1424

 

Αξιολογήστε

Η εκδήλωση ειναι προγραμματισμένη να έχει Live Streaming.

 

3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17.00 – 21.00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  με θέμα:

 

«Αξιοποίηση Συστημάτων και Τεχνολογιών Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα – Μονάδα Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης»

 

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την χρήση, αξιοποίηση ανοικτών τεχνολογιών, ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα, για την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών, μέσα από την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και αποτελεσμάτων που προέκυψαν και από τους τρεις κύκλους εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» (της πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την ανάπτυξη και διάδοση του ανοιχτού λογισμικού», Ε.Π. Ψηφιακής Σύγκλισης – Αναθέτουσα Αρχή: ΕΔΕΤ Α.Ε., που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Με την ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου εκπαίδευσης, ολοκληρώνεται επιτυχώς το έργο Μονάδων Αριστείας για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συνολικά στο πλαίσιο του έργου διοργανώθηκαν έξι (6) σεμινάρια και τρία (3) σχολεία κώδικα που επικεντρώθηκαν στην χρήση, ανάπτυξη και διαχείριση εφαρμογών ελ/λακ στις θεματικές περιοχές του Τουρισμού, του Εκπαιδευτικού Λογισμικού και της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Στην τρίτη απολογιστική ημερίδα θα γίνει μία συνολική παρουσίαση του έργου, των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν, των αποτελεσμάτων και της αξιολόγησης αυτών.  Παράλληλα, θα αναδειχθεί η αξία του ελ/λακ και η συμβολή του σε επίλυση και κάλυψη προβλημάτων και αναγκών σε τομείς της καθημερινότητας. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις δυνατότητες που παρέχονται σε προγραμματιστές που εργάζονται σε ελ/λακ να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας και να αξιοποιήσουν εμπορικά και επαγγελματικά τις σχετικές δεξιότητες και έργα τους.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε προγραμματιστές, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευομένους της Μονάδας Αριστείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε όποιον έχει ενδιαφέροντα σχετικά με αξιοποίηση, ανάπτυξη και χρήση εφαρμογών ελ/λακ.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω Live streaming.

 

Ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Σημείωση: Στην ημερίδα θα δοθούν στους εκπαιδευομένους της Μονάδας Αριστείας, οι βεβαιώσεις συμμετοχής του τρίτου κύκλου εκπαίδευσης και όσες εκκρεμούν από τους δύο προηγούμενους κύκλους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16.45-17.10 Εγγραφές |
17.10 – 17.40 «Μονάδα Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης», Ευγενία Σμυρνάκη
17.40 – 18.10 «Αντικείμενα Εκπαίδευσης & Αξιολόγηση Έργου Μονάδας Αριστείας Πανεπιστημίου Κρήτης», Σταύρος Καουκάκης
18.10- 18.25 «Τουρισμός Υπαίθρου – Προώθηση μέσω Τεχνολογιών της Πληροφορικής», Κορίνα Μηλλιαράκη (Ένωση Τουρισμού Υπαίθρου και Αγροτουρισμού Κρήτης)
18.25 – 18.45 «Παρουσίαση των δράσεων της Μονάδας Αριστείας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – ΑΠΘ», Μιχάλης Ζήσης (GreekLUG)
18.45 – 19.00 Διάλειμμα
19.00 – 19.20 «How to get your dream developer job! (a.k.a. Open Sourcing)», Γιώργος Σασλής, προγραμματιστής
19.20 – 19.40 «Τεχνολογίες ΕΛΛΑΚ για το Portal Ανοικτών Δεδομένων Περιφέρειας Κρήτης», Σταύρος Καουκάκης
19.40 – 19.55 «Εφαρμογή Event Manager», Μύρων Αποστολάκης, Μαρία Κουτσογιαννάκη
19.55-20.10 «Εφαρμογή Booking Management», Αλέξανδρος Κάντας
20.10-20.30 «Αξιοποίηση Πλατφόρμας Συνεργασίας Feng Office σε Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης», Μαρία Βουλγαράκη, Εμμανουήλ Ζουράρης, Ολυμπία Ξυλούρη, Εμμανουήλ Σαλδάρης
20.30 – 21.00 Συζήτηση και Απονομή Βεβαιώσεων Συμμετοχής

Υποβολή Σχολίων
Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ
Πλοήγηση