Σχολείο Ανοικτού Κώδικα ΕΛ / ΛΑΚ σε Τουρισμό – Μεταφορές – Ναυτιλία (Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής)

07

ΣΕΠ

Σχολείο Ανοικτού Κώδικα ΕΛ / ΛΑΚ σε Τουρισμό – Μεταφορές – Ναυτιλία (Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής) ical

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΔΙΚΑ ΑΠΟ Πανεπιστήμιο Αιγαίου  ΣΕ Μεταφορές - Ναυτιλία, Τουρισμός 7.09.2015 04:30 PM - 29.09.2015 09:00 PM

ΣΤΟ ONLINE (με τη χρήση Λογισμικού Τηλε-διασκέψεων και άλλων συνεργατικών εργαλείων)

Γενικές Πληροφορίες και Στόχοι του Σχολείου Ανοικτού Κώδικα (Free Code Camp) Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) – A Κύκλος, διοργανώνει Σχολείο ...

1491

 

 

Γενικές Πληροφορίες και Στόχοι του Σχολείου Ανοικτού Κώδικα (Free Code Camp)

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) – A Κύκλος, διοργανώνει Σχολείο Ανοικτού Κώδικα με θέμα «Ένα portal για τη μαστίχα – Υλοποίηση στρατηγικής προώθησης της μαστίχας στο Διαδίκτυο (σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χϊου) –  Mastiha Portal».

–> Οργάνωση: Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΜΟΔ) / i4M Lab (Information Management Lab)

 

1. Το Σχολείο περιλαμβάνει 10 συνεδρίες (το αντίστοιχο 5 πλήρων ημερών) και θα πραγματοποιηθεί ONLINE , κατά τη διάρκεια του Σεπτεβρίου.

2. Το Σχολείο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρακτική εμπειρία, σε απολύτως πραγματικό χρόνο, στην ανάπτυξη ενός portal και μιας στρατηγικής προώθησης ενός προιόντος στο Διαδίκτυο.

3. Το Σχολείο δεν απευθύνεται μόνον σε προγραμματιστές. Απευθύνεται προφανώς και σε προγραμματιστές με εμπειρία ανάπτυξης εφαρμογών διαχείρισης περιεχομένου στο Διαδίκτυο, με τη χρήση του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου WordPress, και στην δημιουργία ψηφιακών χαρτών. Το σχέδιο μας όμως είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα από διαφορετικές ειδικότητες (από αποφοίτους σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων μέχρι προγραμματιστές, γραφίστες και ειδικούς της online φωτογραφίας), που θα μπορέσει να καλλιεργήσει το απαραίτητο κλίμα multi-disciplinarity που απαιτεί ένα τέτοιο project. Όσοι-ες θέλετε να καταλάβετε καλύτερα την προσέγγιση μας, δείτε το παράδειγμα του  Lake Poli School (link) και βέβαια την ημερίδα που διοργανώσαμε τον Ιούνιο στη Χίο (link).

4.  Ο αριθμός των θέσεων των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Με την ανακοίνωση αυτή σας καλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας να συμμετέχετε, έως το Σάββατι 5 Σεπτεμβρίου 2015. Όσοι επιλεγούν θα γίνουν μέλη στην online κοινυότητα mastiholics (https://www.linkedin.com/grp/home?gid=8298638) — προφανώς η πρόσκληση συμμετοχής στο δι-επιστημονικό Σχολείο Ανοικτού Κώδικα, απευθύνεται και στην κοινότητα των mastihomics (κατά προτεραιότητα).

5. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο δεν επιβαρύνονται οικονομικά. Το Θερινό Σχολείο Κώδικα θα διεξαχθεί στα ελληνικά. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης και μια (1) Μονάδα ECTS (*).

 

(*) Για την κατανόηση του συστήματος ECTS, βλ. http://en.wikipedia.org/wiki/European_Credit_Transfer_and_Accumulation_System

 

Eγγραφή

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος, μέσω του συνδέσμου https://ma.ellak.gr/list-events/eventparticipation/?events_id=4622,  θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:

  1. Ονοματεπώνυμο και Στοιχεία Επικοινωνίας του ενδιαφερομένου (τηλέφωνο και e-mail)
  2. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα (μέχρι 250 λέξεις)

 –> Deadline: 5.9.2015

 

Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει οπωσδήποτε εξοικείωση και εμβάθυνση στις τεχνολογίες ανοικτού λογισμικού με αντικείμενο τη διαχείριση περιεχομένου, και τους ψηφιακούς χάρτες (ανάμεσα στους σκοπούς του Σχολείου είναι η δημιουργία ψηφιακού χάρτη της παραγωγής και της εμπορίας της μαστίχας). Η αναλυτική διάρθρωση του Προγράμματος και οι ημερομηνίες των online συνεδριών θα καθορισθούν από κοινού, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίας.

 

Μέντορες

  • Πέτρος Καβάσαλης, Παν. Αιγαίου
  • Πανωραία Πουλάκη (υποψήφια διδάκτορας Παν. Αιγαίου): Οργάνωση περιεχομένου
  • Μανόλης Σοφιανόπουλος (υποψήφιος διδάκτορας Παν. Αιγαίου): WordPress
  • Λία Καλαμπoύκα (μεταπτυχιακή φοιτήτρια Παν. Αιγαίου): Ψηφιακοί Χάρτες
  • Μαριάνα Σταθοπούλου (μεταπτυχιακή φοιτήτρια Παν. Αιγαίου): Online marketing
  • Χριστίνα Χατζηδημητράκου (τελειόφοιτη φοιτήτρια ΤΜΟΔ): WordPress 

 

Υποβολή Σχολίων
Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ
Πλοήγηση