Κύκλος Εκπαίδευσης: Αξιοποίηση της Πλατφόρμας Android στην Εκπαίδευση – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

16

ΙΟΥΝ

Κύκλος Εκπαίδευσης: Αξιοποίηση της Πλατφόρμας Android στην Εκπαίδευση – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ical

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΕΙ Αθήνας  ΣΕ Βασικές εφαρμογές/Εργαλεία ΕΛ/ΛΑΚ, Εκπαιδευτικό λογισμικό 16.06.2015 09:30 AM - 7.07.2015 18:00

ΣΤΟ Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης ΤΕΙ Αθήνας Αγ. Σπυρίδωνος 12243 Αιγάλεω

Το ΤΕΙ Αθήνας στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» προσκαλεί φοιτητές, προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς και όλους όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με το ανοικτό λογισμικό στις Θεματικές Περιοχές Εκπαιδευτικού ...

270

 

 

Το ΤΕΙ Αθήνας στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ» προσκαλεί φοιτητές, προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς και όλους όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με το ανοικτό λογισμικό στις Θεματικές Περιοχές Εκπαιδευτικού Λογισμικού & Βασικών Εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ, στον Κύκλο Εκπαίδευσης «Αξιοποίηση της Πλατφόρμας Android στην Εκπαίδευση».

Στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στη συνεργατική ανάπτυξη έργου συνεισφοράς για ανάπτυξη εφαρμογών στην πλατφόρμα Android με χρήση σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

 Η προσωπική συνεισφορά κάθε συμμετέχοντα θα αξιολογηθεί από την ειδική ομάδα εργασίας & εμπειρογνώμων, σχετικά με την ποιότητά της και την πιθανή βράβευση της.

Θέμα / project Αξιοποίηση της Πλατφόρμας Android στην Εκπαίδευση
Θεματικές Περιοχές Εκπαιδευτικό Λογισμικό & Βασικές Εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ
Χώρος Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης ΤΕΙ Αθήνας – Κτηριακό Συγκρότημα Αγ. Σπυρίδωνος, Αιγάλεω
Διάρκεια 10 Ιουλίου 2015 – 26 Σεπτεμβρίου 2015
Πρόγραμμα
  • Έναρξη: Παρασκευή 10/7/2015, 17:30 – 19:30
    • Συνάντηση γνωριμίας – προετοιμασία απαιτούμενης υποδομής 
    • Υποχρεωτική Συμμετοχή
  • Σεμινάριο: Θεωρητικές Διαλέξεις & Πρακτική Εξάσκηση (workshop) κάθε Τρίτη & Πέμπτη 18:30 – 20:30, από 14 Ιουλίου 2015 έως και 30 Ιουλίου 2015 (3 εβδομάδες, δίωρα μαθήματα)
    • Μετά από κάθε μάθημα ακολουθεί επιπλέον πρακτική εξάσκηση, μέγιστης διάρκειας 2 ωρών
    • Υποχρεωτική παρακολούθηση
  • Ανάπτυξη Έργου Συνεισφοράς: Συναντήσεις Ανάπτυξης, κατ΄ελάχιστο στις ακόλουθες ημερομηνίες:
    • Τρίτη 25 Αυγούστου 2015,
    • Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015,
    • Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η συμμετοχή στις παραπάνω συναντήσεις ανάπτυξης είναι υποχρεωτική

    • Όλοι οι συμμετέχοντες θα συμπληρώνουν υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα αναφορά προόδου της εργασίας τους,
    • Προθεσμία παράδοσης συνεισφοράς: Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015
    • Ολοκλήρωση Κύκλου Εκπαίδευσης:Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Οι υποχρεωτικές παρακολουθήσεις / συμμετοχές αφορούν και τους δια ζώσης και τους απομακρυσμένους συμμετέχοντες

Συμμετοχή
  • Δια ζώσης
  • εξ αποστάσεως (μόνο για συμμετέχοντες εκτός Αττικής)
Tεχνολογικά Εργαλεία
Προαπαιτούμενα
  • Βασικές γνώσεις: Java, Linux, SQL
  • Επιθυμητά: Εμπειρία σε περιβάλλον Android
Κόστος Συμμετοχής Χωρίς Κόστος
Βεβαίωση Συμμετοχής Παρέχεται με την ολοκλήρωση επιτυχούς παρακολούθησης & συνεισφοράς
Προθεσμία Υποβολής Συμμετοχών Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, 18:00
Πληροφορίες maellak_at_teiath.gr

Η επισύναψη βιογραφικού σημειώματος, στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική.

Εάν κάποιος δε διαθέτει ήδη βιογραφικό, μία χρήσιμη διεύθυνση για πρότυπο βιογραφικό και οδηγίες κατάρτισης είναι η ακόλουθη: http://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae/templates-instructions.

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αφού προσφέρουν στο χρήστη πλήθος δυνατοτήτων (όπως GPS, επιταχυνσιόμετρα, οθόνες αφής κ.α.) σε μη απαγορευτικές τιμές. Από την  άλλη μεριά, οι προγραμματιστές των συσκευών αυτών έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες και δελεαστικές εφαρμογές.Το πλήθος των συσκευών που βασίζονται στην πλατφόρμα Android έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.Χτισμένη σε ένα open source framework και βασισμένη σε ισχυρές βιβλιοθήκες SDK και ανοιχτή φιλοσοφία, η πλατφόρμα Android έχει κάνει δυνατή, σε χιλιάδες προγραμματιστές, την πρόσβαση στην ανάπτυξη για κινητά τηλέφωνα. Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να επεκταθούν στην πλατφόρμα Android, αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της προκειμένου να αναπτύξουν σε αυτή ήδη υπάρχουσες εφαρμογές ή να δημιουργήσουν νέες. Χρησιμοποιώντας για διανομή το Android market, οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από μια ανοιχτή αγορά για τη διανομή τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή εφαρμογών σε όλες τις συσκευές Android.Παράλληλα, οι εφαρμογές εκπαίδευσης για κινητές συσκευές (ένα τομέας στον οποίο αναφερόμαστε με τον όρο mobile learning) γνωρίζουν μια παρόμοια άνθηση λόγω των προφανών πλεονεκτημάτων τους (π.χ. πρόσβαση any-time/any-place κλπ).Στον παρόντα κύκλο εκπαίδευσης θα ασχοληθούμε με τις αρχές που διέπουν την πλατφόρμα ανάπτυξης Android καθώς και τα βασικά προγραμματιστικά εργαλεία και θα αναπτύξουμε στην πλατφόρμα εφαρμογές με χρήση σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.
Το Σεμινάριο
  • Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, και υλοποιείται σε έξι δίωρα μαθήματα, τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητική διάλεξη και πρακτική εξάσκηση (workshop) για εμπέδωση των θεωρητικών εννοιών. Μετά από κάθε μάθημα θα ακολουθεί επιπλέον πρακτική εξάσκηση, μέγιστης διάρκειας δύο ωρών.
  • Τα μαθήματα του σεμιναρίου θα μεταδίδονται ζωντανά (Live Streaming) και θα είναι διαθέσιμα και μετά την ολοκλήρωσή τους, κατ’ απαίτηση (video on demand).
  • Οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν το ΕΛ/ΛΑΚ, θα κατανοήσουν τα οφέλη του ελεύθερου λογισμικού, και θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση του Έργου συνεισφοράς.
Το Project Ανάπτυξη εκπαιδευτικής εφαρμογής σε πλατφόρμα Android. Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής αυτοεκπαίδευσης και αυτοαξιολόγησης γνώσεων βασισμένης σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Ο χρήστης θα επιλέγει μια κατηγορία ερωτήσεων εκπαίδευσης (με βάση αντικείμενο και επίπεδο δυσκολίας) και θα εμφανίζονται ερωτήσεις οι οποίες ικανοποιούν τα συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής στις οποίες θα μπορεί να απαντήσει ο χρήστης επιλέγοντας ανάμεσα στις υπάρχουσες επιλογές.Το σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης της ορθής απάντησης μετά την απάντηση του χρήστη, μέτρησης του χρόνου αυτοεκπαίδευσης καθώς και εμφάνισης αποτελεσμάτων (ποσοστού ορθών απαντήσεων που έχει δώσει ο χρήστης).Τα πρώτα στάδια του Έργου συνεισφοράς θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Η συνεισφορά των συμμετεχόντων στην ανάπτυξη του project είναι υποχρεωτική.
Τρόπος Υλοποίησης Συνεργατικά σε ομάδες, είτε δια ζώσης είτε απομακρυσμένα με χρήση συνεργατικών εργαλείων (github, wikiforumπλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, κλπ.)
Υποστήριξη Καθ’ όλη τη διάρκεια του Κύκλου Εκπαίδευσης, στους συμμετέχοντες θα παρέχεται υποστήριξη από μέντορες μέσω συνεργατικών εργαλείων (forum, github κ.λ.π) καθώς και τακτικών κι έκτακτων συναντήσεων. Συγκεκριμένα,

  • μετά από κάθε μάθημα θα ακολουθεί επιπλέον πρακτική εξάσκηση ή / και ενισχυτική διδασκαλία σε απαιτούμενες τεχνολογίες,
  • μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα υλοποιούνται τακτικές συναντήσεις (δια ζώσης ή / και ηλεκτρονικά)
  • εάν χρειαστεί, θα υλοποιηθούν έκτακτες συναντήσεις καθώς κι ενισχυτικές διδασκαλίες

 

Αναμενόμενα αποτελέσματα του Θερινού Σχολείου

Σε επίπεδο γνώσεων οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τι είναι η πλατφόρμα Android και τα χαρακτηριστικά της. Επιπλέον, θα εξοικειωθούν με την συνεργατική ανάπτυξη λογισμικού, θα αποκτήσουν την ικανότητα κατανόησης πολύπλοκων έργων λογισμικού και θα επεκτείνουν τις προγραμματιστικές τους γνώσεις.

 

Σε επίπεδο δεξιοτήτων οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με:

  • τη συνεργατική ανάπτυξη λογισμικού
  • προγραμματισμό σε Java για την πλατφόρμα Android

Σε επίπεδο συνεισφοράς οι συμμετέχοντες θα συμβάλλουν στην  ανάπτυξη εφαρμογής αυτοεκπαίδευσης / αυτοαξιολόγησης στην πλατφόρμα Android.

Υποβολή Σχολίων
Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ
Πλοήγηση