Δημόσιες Ανοικτές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης (eID – federated e-Identity)

30

ΝΟΕ

Δημόσιες Ανοικτές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης (eID – federated e-Identity) ical

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ Πανεπιστήμιο Αιγαίου  ΣΕ Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση 30.11.2015 11:00 AM - 30.11.2015 02:00 PM

ΣΤΟ Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου (η Μονάδα Αριστείας Ανοικτού Λογισμικού του Παν. Αιγαίου) και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισµικού / Λογισµικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνουν ηµερίδα τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου   2015 στο Εθνικό “Ίδρυμα Ερευνών ...

1601

 

Η εκδήλωση ειναι προγραμματισμένη να έχει Live Streaming.

 

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου (η Μονάδα Αριστείας Ανοικτού Λογισμικού του Παν. Αιγαίου) και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισµικού / Λογισµικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνουν ηµερίδα τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου   2015 στο Εθνικό “Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) (Αίθουσα Σεμιναρίων) µε θέµα:

«Δημόσιες Ανοικτές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης»

(+EIE – τοποθεσία: http://www.eie.gr/location-gr.html)

Screen Shot 2015-09-08 at 5.09.34 PM         Screen Shot 2015-09-09 at 10.54.07 PM

 

Αντικείμενο

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση τεχνολογιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα και η ανάδειξη των ωφελειών των Δημοσίων και ανοικτών υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης (eID).

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι δημόσιες υπηρεσίες  eGov ηλεκτρονικής ταυτοποίησης στην Ελλάδα, το νομικό πλαίσιο και  οι μεθοδολογίες που υπάρχουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα. Παράλληλα θα παρουσιαστούν σενάρια διασυνοριακής πρακτικής, όπως είναι το Πρόγραμμα STORK2.0, και πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των δημόσιων εθνικών υπηρεσιών eGov με υπηρεσίες ταυτοποίησης χωρίς επιπλέον σημαντικό κόστος. Επίσης, θα ερευνηθούν οι βιώσιμες λύσεις από τα επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία των μεθοδολογιών και πρακτικών και η σημασία τους ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή την τεχνολογία.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Δημόσιων φορέων, Ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, κατόπιν προσκλήσεως ή εγγραφής.

 

Πρόγραμμα (υπό διαμόρφωση – v1.0)

10:45 – Προσέλευση, Εγγραφές

11:00 – Εναρκτήρια Ομιλία

11:30 – Συστήματα eID – Περιπτώσεις χρήσης

  • AUTH (ΓΓΔΕ)
  • STORK 2.0
    • Ο Ελληνικός Κόμβος: Στέργιος Τσιαφούλης, Αντώνης Στασής (Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών & Διαχείρισης /ΥΠΕΣΔΑ Υλικού ΥΠΕΣΔΑ)
    • Υπηρεσίες υποστήριξης: Q Πέτρος Καβάσαλης – Στέλιος Λέλης (Παν. Αιγαίου / i4M Lab)

12:15 – Τεχνολογικές εξελίξεις και Νομικό Καθεστώς (Ευρωπαϊκο, Διεθνές,Ελληνική Νομοθεσία)

  • Η εθνική προετοιμασία για την εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση προσώπων και επιχειρήσεων και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης (eIDAS): Αντώνης Στασής, Βασιλική Νταλάκου (Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών & Διαχείρισης Υλικού ΥΠΕΣΔΑ)
  • Η συνθήκη SENGEN και τα Ολοκληρωμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα Ελέγχου – Αναφοράς σε αεροδρόμια, λιμάνια, τελωνεία, κλπ

12:35 eID σε άλλες χώρες – eIDAS

14:00 Συζήτηση: Είμαστε μακριά από μια λύση γενικευμένης χρήσης της ηλεκτρονικής ταυτότητας – Οδηγίες για γρήγορες λύσεις

(*) στη Συζήτηση θα παρουσιαστούν και συμπεράσματα από τη δράση της Μονάδας Αριστείας σε Τεχνολογίες και Πρακτικές Ανοικτού Λογσμικού του Παν. Αιγαίου (https://ma.ellak.gr/unit/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85/)

 

Υποβολή Σχολίων
Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ
Πλοήγηση