Αγροτική Ανάπτυξη – Περιβάλλον – 1ος Κύκλος Εκπαίδευσης

11

ΙΟΥΝ

Αγροτική Ανάπτυξη – Περιβάλλον – 1ος Κύκλος Εκπαίδευσης ical

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων / Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»  ΣΕ Αγροτική Ανάπτυξη - Περιβάλλον 11.06.2014 - 16.07.2014

ΣΤΟ ΙΠΣΥ/ΕΚ Αρτέμιδος 6 & Επιδαύρου, Μαρούσι

Το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης για εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που αξιοποιούνται στις θεματικές περιοχές της Αγροτικής Ανάπτυξης και του Περιβάλλοντος, που διοργανώνεται στο πλαίσιο των Μονάδων ...

1228

 

 

Το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης για εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που αξιοποιούνται στις θεματικές περιοχές της Αγροτικής Ανάπτυξης και του Περιβάλλοντος, που διοργανώνεται στο πλαίσιο των Μονάδων Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ (ma.ellak.gr).

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων έχει ως στόχο την εκπαίδευση και αρωγή των συμμετεχόντων ώστε να συνεισφέρουν οι ίδιοι σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που αξιοποιούνται για τη διαχείριση και ανάδειξη του περιβάλλοντος, καθώς και τη διαχείριση και ανάδειξη της αγροτικής ανάπτυξης. Μέσα από στοχευμένα σεμινάρια θα σας δείξουμε πως μπορείτε να γίνετε μέλη της παγκόσμιας κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ και να προσφέρετε με όποιον τρόπο μπορείτε. Το σεμινάριο θα σας δώσει τις βασικές αρχές ώστε να επεκτείνετε ένα υφιστάμενο λογισμικό με νέα λειτουργικότητα, να βοηθήσετε στον εξελληνισμό του, ή ακόμη και να αναπτύξετε εκπαιδευτικό υλικό για άλλους!

Σε αυτό τον κύκλο σεμιναρίων θα προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε στις σχετικές με τη θεματική περιοχή εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ του OSGeo (osgeo.org), όπως και σε εφαρμογές που χρησιμοποιεί η κοινότητα του OpenStreetMap (openstreetmap.org) για την παραγωγή ανοικτών χαρτών σε όλο τον κόσμο.

Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα υποβάλλοντας το βιογραφικό σας! Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα σας ειδοποιήσουμε σύντομα σχετικά με την αποδοχή της συμμετοχής σας.

Στοιχεία

Που: Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης (www.imis.athena-innovation.gr)

Πότε: Τα σεμινάρια θα έχουν συνολική διάρκεια 12 ωρών και θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 6 εβδομάδες. Κάθε σεμινάριο θα έχει 2ωρη διάρκεια (18:30-20:30)

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν:

  • Απλές γνώσεις χειρισμού υπολογιστών
  • Είναι επιθυμητή (όχι όμως υποχρεωτική) η εξοικείωση με έννοιες γεωγραφίας (π.χ. συστήματα αναφοράς, μετασχηματισμοί)
  • Είναι επιθυμητή (όχι όμως υποχρεωτική) η ενασχόληση με το περιβάλλον ή/και την αγροτική παραγωγή.

Οφέλη

Οι δεξιότητες και τα μεταφέρσιμα προσόντα που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες είναι:

  • Εξοικείωση με τις κυριότερες ΕΛ/ΛΑΚ εφαρμογές και πρότυπα για διαχείριση γεωπληροφορίας
  • Ισοδύναμες λύσεις ΕΛ/ΛΑΚ με κλειστά προϊόντα
  • Εκμάθηση του πλαισίου συνεργασίας και συνεισφοράς εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ
  • Παραδείγματα πρακτικής αξιοποίησης εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ

Υλικό: Διάλλεξη 1ου σεμιναρίου

 

Υποβολή Σχολίων
Μονάδες Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ
Πλοήγηση